Avantajele unui boiler electric. Partea a II-a

boiler electricBoilerul electric este un obiect de care orice gospodărie are nevoie. Acesta utilizează energia electrică pentru încălzirea apei menajere folosite într-unul sau mai multe puncte de consum, precum baia și bucătăria. Boilerul electric este perfect pentru casele, gospodăriile și clădirile care nu au centrală termică, dar care au acces la rețeaua electrică. Astfel, acesta poate fi montat în orice cameră și legat la curent electric. Cu ajutorul unui boiler electric, oamenii vor putea avea apă caldă, la orice oră, cu un minim de efort. Iată câteva dintre beneficiile cele mai importante ale unui boiler electric:

1. Durata de viață
Un boiler electric are o durată mare de viață, mai ales dacă este bine întreținut și ținut în condiții bune. Un boiler electric poate ține chiar și mai mult de zece ani, dacă se respectă instrucțiunile de utilizare.
2. Se întreține ușor
Un boiler electric se întreține destul de ușor, chiar și în cazul unor defecțiuni. Eventualele defecțiuni pot fi remediate cu rapiditate, la costuri reduse, întrucât piesele de schimb nu sunt exagerat de scumpe.
3. Asigură necesarul de apă al întregii familii
Fiecare tip de boiler electric are proprii indicatori de performanță, stabiliți de volumul rezervorului, dar și de puterea și presiunea echipamentului. Astfel, în funcție de nevoie se poate alege un boiler electric cu un volum și o putere ridicată. Pentru o locuință în care stau aproximativ patru persoane, de exemplu, se recomandă utilizarea unui boiler electric cu un volum de peste 80 l și o putere de aproximativ 2.000 W.

Leave a Reply